Over mij

De Mollenvanger.

Vanaf de jaren 80 ben ik gespecialiseerd in het vangen van mollen. Dit doe ik in opdracht van particulieren, boeren en hoveniers. Naast professioneel mollenvanger ben ik ook jager voor wildbeheer, een groot natuurliefhebber en buitenmens.

Voor het vangen van mollen is geen leerschool of opleiding. Ik heb dit ambacht mijzelf eigen moeten maken. Met gevoel, inzicht en heel veel respect voor het buiten leven en daarbij fantasie en doorzetting maakt mij een zeer goede mollenvanger. Wel leer ik nog steeds dagelijks bij. Werken in de natuur geeft altijd verrassingen. Dit is dan ook de motivatie voor mijn werk.

Het gaat mij zeer aan het hart dat er steeds minder weidevogels op onze weilanden te vinden zijn. De grutto, kievit, scholekster en tureluur, prachtige weidevogels die langzaam aan in Nederland verdwijnen. Ganzen en vossen nemen steeds meer plaats in op onze weides. Dit ten koste  van de kwetsbare soorten. Als groot natuurliefhebber probeer ik mijn bijdrage te leveren aan het behoud van deze vogelsoorten in Noord-Holland.

Mijn werkgebied als mollenvanger.

Ik woon in Limmen, Noord-Holland, en ben inzetbaar als mollenvanger in een straal van ongeveer 30 kilometer rond mijn woonplaats. Dit ook om de kosten voor u zo laag mogelijk te houden en praktisch te kunnen werken. Voor het bestrijden van mollen moet ik vaak meerdere keren komen en dan is een afstand tot 30 kilometer wel zo handig.

Ingeschreven bij de Kamer van Koophandel?

Vanzelfsprekend ben ik als erkend mollenvanger ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Dat betekent voor boeren, hoveniersbedrijven en andere organisaties dat ik een factuur kan afgeven met BTW.

Mijn K.v.K. nummer is:  59908785

Heeft u vragen?

Indien u vragen heeft, gebruik dan het contactformulier op deze website om uw vragen te stellen. Ik probeer deze dan zo snel mogelijk te beantwoorden. Indien u een afspraak wilt maken, kunt u mij ook mobiel bereiken. Tel: 06-51486936. Liefst na 17.00 uur. Whats App beantwoordt ik altijd.  Mailen kan natuurlijk ook.

Als de mollenvanger de mollengang gevonden heeft kan de mollenklem geplaatst worden.
Dirk geeft uitleg bij het plaatsen van een klem