Mollen bestrijding

Mollen  Molshoop  Mollenrit  Mollenklem  Mollenvanger  Mollenbestrijding  Noord-Holland werken niet. De mollen zullen definitief verwijderd moeten worden om van de overlast verlost te worden.
Voor het verwijder van mollen is enkel het vangen de afdoende oplossing.

Een weelderig, groen gazon is het resultaat van een gezonde bodem, verrijkt met voedingsstoffen en een actief bodemleven. Deze perfecte omstandigheden trekken echter ook ongewenste gasten aan, zoals mollen, die zich voeden met de bodeminsecten en andere kleine dieren die in deze vruchtbare grond gedijen. Mollen zijn meesters in het graven, op zoek naar hun maaltijd van wormen en insecten, creëren ze complexe gangenstelsels onder de oppervlakte. Het resultaat van hun graafwerkzaamheden zijn de bekende molshopen, die als kleine bergen uitsteken op het gazon.

Deze ondergrondse architecten kunnen aanzienlijke schade aanrichten aan gazons en bestrating, met een territorium dat zich kan uitstrekken tot wel 500 meter rond hun nest. Traditionele huis-tuin-en-keukenoplossingen, zoals omgekeerde flessen of elektronische apparaten, blijken ineffectief tegen deze gravers. De enige effectieve methode om een einde te maken aan de overlast is het vangen van de mollen.

Het vangen van mollen is een vak apart, waarbij precisie en kennis van zaken vereist zijn. Ik plaats zorgvuldig klemmen in de actieve gangen van de mol. Wanneer de mol door deze gang loopt, wordt hij gevangen door de klem en is het probleem direct opgelost. Het correct plaatsen van deze klemmen is een kunst op zich en vereist de vaardigheid van een ervaren mollenvanger.

 

Mollen  Molshoop  Mollenrit  Mollenklem  Mollenvanger  Mollenbestrijding 
Molshopen in het grasland tasten de kwaliteit van het gras aan. Op de plaatsen waar eerst een molshoop was zal onkruid in plaats van mooi gras terug komen.