Mollen bestrijding

Mollen  Molshoop  Mollenrit  Mollenklem  Mollenvanger  Mollenbestrijding  Noord-Holland

Een prachtig mooi gazon heeft een goede bodem. De grond is rijk aan meststoffen en heeft een rijk bodemleven. Deze ideale bodemsituatie trekt ook allerlei grond diertjes en bodeminsecten aan. Deze zijn op hun beurt voedsel voor mollen. Mollen zijn daar waar hun voedsel ruim aanwezig is.

Mollen zullen op zoek gaan naar wormen en andere insecten. Hiervoor zullen ze in de grond moeten wroeten en graven. Met als gevolg mollenritten (gangen).
De grond die mol overhoud door het maken van deze ritten werkt hij naar boven. Deze overtollige grond zien we dan als molshopen op het gazon.

Zo blijken mollen enorme graafmachines te zijn die complete gangenstelsels onder de grond graven waardoor ze schade veroorzaken aan het gazon en de bestrating. Het jachtterrein van een mol kan zich uitbreiden tot 500 meter rondom het nest.

Alle huismiddelen en fabels met omgekeerde flessen en elektronische apparaten in de grond werken niet. De mollen zullen definitief verwijderd moeten worden om van de overlast verlost te worden.
Voor het verwijder van mollen is enkel het vangen de afdoende oplossing.

Dit vangen doe ik met klemmen. Klemmen plaats ik in de mollen rit (gang). Wanneer de mol  door deze rit gaat komt deze in de klem en is op slag dood. Het juist plaatsen van klemmen is het vakmanschap van de mollenvanger.

 

Mollen  Molshoop  Mollenrit  Mollenklem  Mollenvanger  Mollenbestrijding 
Molshopen in het grasland tasten de kwaliteit van het gras aan. Op de plaatsen waar eerst een molshoop was zal onkruid in plaats van mooi gras terug komen.