KattenStront


Kattenstront als titel van een pagina op de website van de mollenvanger?

Vreemd?
Zeker lijkt dit vreemd. De uitwerpselen van de kat of poes hebben ogenschijnlijk niets van doen met mollen of de mollenvanger.

De kat doet graag zijn behoefte in schoon zand. Hij of zij kan met dit zand netjes zijn drol afdekken. De molshoop is bij uitstek een plekje met vers zand. De mol duwt immers door zijn gegraaf telkens een hoop schoon zand omhoog, de molshoop.
Indien de kat blikvoer op het menu heeft staan, duurt het erg lang voordat de katten drollen verteren. In het blikvoer zitten conserveringsmiddelen die met de ontlasting mee komen.

Ik werk (mollen vangen) regelmatig op speelweides bij scholen, zwembaden en campings. Hier kom ik in de molshopen erg vaak en veel kattenstront tegen.

Afgezien dat kattenstront vies is kunnen er parasieten in zitten. Deze parasiet kan toxoplasmose infectie veroorzaken. Deze infectie kan kwalijk zijn voor aanstaande moeders.
Voor meer informatie hierover zie Wikipedia:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Toxoplasmose

Zandbaken voor spelende kinderen kunnen afgedekt worden om te voorkomen dat spelende kinderen in de katten stront grijpen. Een gehele speelweide afdekken of katten 100% weren is niet te doen.

Wel zijn de weides en borders vrij van molshopen te houden.