Robotmaaier en molshopen.

De robotmaaier in actie op een gazon
Molshopen zijn ware obstakels voor de robotmaaier. De robot kan deze hopen grond onmogelijk nemen

Robotmaaier en de molshoop.

 

De robot maaier is de hele dag actief op het gazon. Constant wordt het gras gemaaid, met lange banen is de robot altijd aan het werk. Maait het gras millimeter voor millimeter overal even kort.
Zodra er ook maar een sprietje even gegroeid is wordt deze weer op lengte gemaaid.

Dan van onder de grasmat wordt er een bult grond omhoog geduwd, een molshoop. Een obstakel voor de robot maaier. De robot zal vroeg of laat de molshoop op een van zijn te maaien banen tegen komen. Lukt het de robot om de molshoop te nemen en verder te maaien? Uiteindelijk verliest de robot dit altijd.
De molshoop heeft geduld, heel veel geduld. Een kleine molshoop zal de robot met wat moeite nemen. De messen zullen de grond verspreiden. Deze messen zullen hun scherpte verliezen.
De mol zal telkens weer een nieuwe hoop maken en uiteindeklik loop de maaier vast in zo’n hoop. Handmatig moet de robotmaaier terug naar zijn laadstation gebracht worden. De molshopen zullen verwijderd moeten worden. Als de messen vervangen zijn en de maai rondes weer beginnen zal de strijd met molshopen ook weer aanvangen met hetzelfde resultaat als net beschreven.

Molshopen tegen de robtmaaier
Deze molshopen zullen de werking van de robotmaaier doen staken. De machine zal vastlopen en messen zullen bot raken

De mollenvanger kan in deze behulpzaam zijn.

 

 

Dan is er gelijk de vraag; zijn mollenvanger en robotmaaier vrienden??

Hiervoor 2 verschillende antwoorden.
De mollenvanger is zeker een vriend van de robotmaaier. Daar tegenover is de robot maaier niet altijd de  vriend van de mollenvanger. 

 

 

Als de mollenvanger zijn klemmen heeft gezet en deze staan binnen het maai gebied van de robot komen komt er ook een conflict. De maaier komt in of tegen de klemmen met alle gevolgen
van dien.
Het beste kan in de tijd dat de mollenvanger zijn klemmen heeft staan de robot uitgezet worden.

Gaat het om een enkele klem dan kan er ook een grote emmer oid overheen gezet worden. Met meer klemmen wordt dot lastiger.

 

Zodra de mollenvanger de mollen weggevangen heeft en er komen geen hopen meer kan de maaier ongestoord zijn eindeloze maai rondes  maken.  Dit zonder vastlopen.