Wespen in het voorjaar

Het is nu (April) de periode dat de reeds in het vorig najaar bevruchte wijfjes (jonge koningin) het wespennest aanmaakt.
Het min of meer ballonvormige omhulsel alsmede de raten worden gemaakt van het met de kaken afgeknaagd zacht hout of andere vezels. Dat wordt goed fijngekauwd en met water of speeksel vermengd tot een grijs bruingeel papierachtig materiaal.
In de raten legt de koningin eitjes. De daaruit komende larven worden door de koningin gevoed. Na verpopping van de larve komen hieruit de werksters.  De werksters zijn onvruchtbare vrouwelijke exemplaren. Zij zorgen voor de voeding van de larven en de koningin en bouwen daarnaast het nest verder uit.

Een wespennest herkent u aan de onderstaande zaken;

  • U hoort een zoemend geluid achter de muur of betimmering.
  • U hoort in de avonden een zacht knagend geluid binnen achter de muur of betimmering.
  • U ziet meerdere malen 1 of meerdere wespen op dezelfde plek in / uit vliegen.
  • U ziet een nest hangen. Deze lijken op een papieren zak met bruin gekleurde ringen.

Wij geven u graag advies over hoe wij dit probleem voor u op kunnen lossen zowel in bestrijding als in preventieve maatregelen om nesteling van wespen, bijen en de hoornaar te voorkomen.

Wij zijn gespecialiseerd in het bestrijden van deze wespen en hebben hiervoor ook de juiste beschermende kleding. Een imkerpak, imker handschoenen, halfgelaatsmasker.

Het gif dat wordt gebruikt voor deze bestrijding is een poedervorm met als werkzame stof “Permethrin”. Deze werkzame stof heeft een gehalte van 0.75% waardoor vrijwel iedere bestrijding in éénmaal tot de juiste resultaat zal leiden. Het gif zal met een poederspuit op hoge druk in het nest worden gespoten.

Indien niet de juiste resultaat bereikt zal worden komen wij kosteloos
( garantie ) bij u terug tot het gewenste resultaat wel is bereikt.

Ook kunnen wij u van dienst zijn met preventieve maatregelen tegen wespen en hoornaars. Dit doormiddel van het plaatsen van bijenbekjes.

Deze worden geplaatst in de openingen van de spouwmuur van uw woning en/of schuur. Op deze manier voorkomt u nesteling van wespen, hoornaars, bijen en muizen binnen in uw spouwmuur.